Customer Success Manager

 • CSM
 • Nijverdal, Nederland

Customer Success Manager

Omschrijving

12Build is de snelgroeiende SaaS enabled marketplace voor de Europese bouw. Jij helpt ons te groeien in Europa. Wij helpen jou aan een geweldige baan met eindeloze ontwikkelmogelijkheden. 

Customer Success betekent bij 12Build drie dingen:

 • Nieuwe klanten zo goed mogelijk verwelkomen (Onboarding);

 • Bestaande klanten proactief helpen hun doelen te bereiken (Success);

 • Ervoor zorgen dat ons platform de oplossingen levert waar onze klanten behoefte aan hebben (Product Management).

Wat ga je doen?
1. Jouw primaire focus ligt op het Success-deel. Wij geloven dat 12Build nog sneller groeit als wij onze klanten proactief hun doelen laten behalen. Jij laat onze klanten zien hoeveel waarde wij leveren en denkt samen met hen na over hoe de toekomst eruit ziet. Upsells en verlengingen zijn een logisch gevolg van jouw werk, want het is het juiste voor de klant. Jij vindt de balans tussen menselijke aandacht en een low-touch benadering.


2. Je houdt overzicht over, en neemt deel aan, de onboarding van nieuwe klanten. Hier worden de eerste zaadjes voor succes geplant. Dat zijn onder andere klanten die via self-service ons product aanschaffen en gebruiken. Maar onze salescollega's zijn natuurlijk ook vaak betrokken. Jij weet hoe wij onze nieuwe klanten kennis laten maken met 12Build en waar wij dit proces moeten verbeteren. Daarnaast weet je exact in welke fase iedere klant zit. Je hebt contact met onze salescollega’s, bijvoorbeeld over ons ideale klantprofiel of de handover van Sales naar Customer Success.

BUILD! We zijn druk bezig om Europa te veroveren. Om dat mogelijk te maken is ons team het afgelopen half jaar verdubbeld. Dat is natuurlijk fantastisch, maar het blijft belangrijk dat wij onszelf structureel blijven doorontwikkelen. Jij vindt het leuk om hierbij je verantwoordelijkheid te pakken.  


Team Customer Succes 


Het team

Customer Success is een relatief nieuw team binnen 12Build, maar we zijn inmiddels al uitgegroeid tot een dreamteam van 11 collega's! We vinden onszelf ter plekke uit. Ons team bestaat uit een aantal stuiterballen met een paar rustige krachten en samen richten wij ons op op drie landen/regio's: Nederland, België en DACH. We hebben jou in het begin vooral nodig op de Nederlandse markt maar you speak very good English, yes, hè, toch? Onderling spreken we namelijk vaak Engels. Anders verstaan onze buitenlandse collega’s er geen stuiterbal van.

Wil je weten hoe jouw ochtenden er voortaan uitzien? Nou, zo dus: 


What’s in it for you?

 • Werken in een bedrijfscultuur waar transparantie (ook echt) op nummer 1 staat;

 • Een werkplek waar creativiteit en out-of-the-box-denken zeer gewaardeerd worden en je daadwerkelijk iets met je ideeën doet;

 • Geen torenhoge hiërarchische lagen. Gewoon een platte organisatie met korte lijntjes, wel zo makkelijk;

 • Alle tools die je nodig hebt om jouw werk als een pro uit te voeren;

 • Een compleet nieuwe functie, dus we luisteren graag naar jouw innovatieve ideeën;

 • Regelmatig leuke uitjes, teamdagen, lezingen en workshops;


12Build is aangesloten bij Compassion om armoede onder kinderen tegen te gaan. Als je een steentje wil bijdragen, word je gekoppeld aan een sponsorkind uit de Dominicaanse Republiek.

Over 12Build

Duizenden hoofdaannemers en bouwspecialisten in Europa gebruiken ons platform om de beste match te vinden, offertes aan te vragen, documenten te uploaden en onderling te delen. Inmiddels verloopt ruim 70% van alle matches in de Nederlandse bouwwereld via 12Build. In de rest van Europa timmeren we flink aan de weg. Naast Nederland zijn we actief in Duitsland, België en Frankrijk. Samen veroveren wij heel Europa!


Meer weten? Bekijk dan de video hieronder en check ons cultuurboek!


Vereisten

Wat wij van jou verwachten?

Jouw zachte kant:

 • Rustig en gestructureerd: Jij houdt het overzicht waar anderen stressen;
 • Better together: Jij verbindt collega’s en zoekt de samenwerking op. Teambelang staat bij jou op de eerste plaats en in de samenwerking ben je betrouwbaar en integer.
 • Klantgericht: Jij bent niet gericht op puur winst maken, maar op de klantrelatie en de lange termijn.
 • Een match made in heaven met onze kernwaarden: Drive, Openness en Joy
Jouw harde kant:
 • Je hebt ervaring met het opbouwen en uitbouwen van relaties met (grotere) klanten en partners. Het liefst in een SaaS-omgeving.
 • Growth mindset: Self-service, low-touch, churn prevention, customer expansion, upsells en cross-sells: je wordt niet bang van alle buzzwords die bij deze vacature horen. Sterker nog: je weet er al wat van en je bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in jouw vakgebied.
 • Cijfers? Leuk! Je maakt je werk graag meetbaar met KPI’s.


Klinkt dit nou allemaal als muziek in je oren? Dan ben jij misschien wel de juiste persoon voor deze functie. Vertel ons in je sollicitatie waarom we met jou het gesprek aan moeten gaan en met welk biertje we je blij maken op een vrijmibo. Tot snel?

Wil je een beeld krijgen van de dagelijkse praktijken binnen 12Build? Volg dan @lifeat12Build op Instagram en kom erachter dat we ook echt zijn wie we zeggen.