Overslaan naar content

Werken bij 12Build: niet in hokjes denken!Leestijd: 3 min

Wij zijn ervan overtuigd dat gelukkige collega’s zorgen voor gelukkige klanten. Wij vieren successen met elkaar, hebben plezier in wat wij doen en stralen dat ook uit. We gaan met een lach naar ons werk, maar ook met een lach naar huis. We zijn enthousiast en hebben een flinke dosis positieve energie. Alles wat je namelijk met plezier en passie doet, doe je gewoon veel beter. 

Plezier in het werk verbindt ons en het zorgt voor vertrouwen in elkaar. Het is daarom ook een belangrijke basis voor succes.

Dit kan alleen als je werk jou interesseert, uitdaagt en jij zelf autonoom kunt handelen. Alleen dan kan en wil je extra stappen zetten om nieuwe dingen te leren en jezelf blijven ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat je plezier in je werk blijft houden en dat helpt om als organisatie te blijven groeien.

Zelfsturende organisatie

Bij 12Build hanteren we een ander organisatiemodel dan de meeste organisaties. Wij geloven dat vrijheid en verantwoordelijkheid de basis vormen van leuk werk. Je bent eigen baas en ondernemend en daarmee verantwoordelijk voor je eigen werk en de rollen die je vervult. Wij gaan ervan uit dat je heel goed zelf kan nadenken en beslissingen kunt nemen. En weet je het even niet? Dan zijn je collega’s er om met je mee te denken.

360 Feedback

In een platte organisatie zoals die van 12Build is het van groot belang dat collega’s elkaar van feedback kunnen voorzien. Het is namelijk aan onszelf om elkaar te helpen en te ondersteunen. En feedback is een belangrijk middel daarvoor.

Hoewel we graag willen dat jij je collega’s dagelijks van feedback voorziet, weten we ook dat dit soms lastig is. Om het geven van feedback makkelijker te maken, besteden we daar veel aandacht aan. Middels IKSO geven wij elkaar nu het gehele jaar door feedback. Dat kan sporadisch, maar je kan ook je eigen feedback uitvragen. Doordat je zelf je doelen voor komend jaar stelt, kan je gericht vragen om feedback wat zowel jou persoonlijk, als de organisatie in zijn geheeld laat groeien.

Maandevaluatie

Elke maand houden de verschillende teams een maandevaluatie. Dit doen we in Zwolle en in Nijverdal. Hier kun je je feedback delen, maar bespreken we ook de maandomzet, doelen en andere belangrijke zaken van de afgelopen maand. Heb je zelf belangrijke punten? Breng ze in. Tijdens deze evaluatie behandelen we ook de opmerkingen van klanten, bespreken we verbeterpunten en andere evaluatiepunten.

Bijeenkomsten

Meerdere keren in het jaar komen de kantoren van (nu nog alleen) Zwolle en Nijverdal bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten nodigen we inspirerende sprekers uit en geven collega’s korte presentaties over hun bezigheden:

waar zijn we trots op, waar staan we en waar gaan we naar toe? Heb je een leuk project lopen, afgerond of nog in de planning? Als jouw collega’s vinden we het altijd fijn als je deze plannen met ons deelt en uiteraard enthousiasmeer je ons hier mee. Is dat ook altijd feest? Nou ja eigenlijk wel, de feestcommissie verzint naast het serieuze deel, elke keer wel weer wat nieuws.

Twee keer per jaar is het feest extra groot. Namelijk voor de bouwvak en voor de kerstvakantie. Het blijft altijd een leuke verrassing wat we gaan doen: een overnachting, skiën, karten, bowlen, een all-you-can-eat-BBQ of wat er maar opborrelt in het brein van de feestcommissie.

GESCHREVEN DOOR

12Build